Studeo on mukana 9.10.2021 virtuaalisilla MAOLin koulutuspäivillä kolmessa työpajassa. Studeon työpajojen ohjelma koostuu ajankohtaisista ja hyödyllisistä teemoista, joita matemaattis-luonnontieteellisten oppiaineiden opettajat kohtaavat työssään. Työpajoissa pureudutaan ohjelmoinnin opetukseen, eriyttämiseen opetuksessa ja kokeellisuuteen Studeon alustalla ja oppimateriaaleissa. Studeon löydät MAOLin koulutuspäivien kanavalta Y3. Tervetuloa työpajoihin!
Työpaja 1: MAA11 ohjelmointi klo 11–11.45, kanava Y3
lukio/matematiikka/tietotekniikka
Matematiikan opettajille suunnatussa työpajassa tutustutaan ohjelmointiin MAA11-oppimateriaalissa. Mukaan kannattaa tulla, oli sitten kokeneempi ohjelmoinnin osaaja tai vasta hiukan ohjelmointia opetuksessaan käyttänyt. Työpajassa kuulet mm., miten onnistut ohjelmoinnin opettamisessa MAA11:n avulla, miten laajasti ohjelmointia opetetaan MAA11-oppimateriaalissa ja mitä ohjelmointiympäristöjä opetuksessa voidaan käyttää.
Työpajan pitää Studeon oppikirjailija ja Espoon yhteislyseon matematiikan ja tietotekniikan lehtori Tom Gladh, joka on ollut tuomassa eettisen hakkeroinnin opetusta Espoon toisen asteen opiskelijoille. Tervetuloa pajaan keskustelemaan ohjelmoinnin asettamista haasteista ja ratkaisuista niihin.
Jos sinulla on jo nyt mielessä jokin kysymys, johon haluaisit pajassa vastauksen, voit esittää sen jo ennakkoon täällä.
Tutustu pitkän matematiikan LOPS 2021 -sarjaan täällä.
Työpaja 2: MAB eriyttämisen ratkaisut digitaalisella alustalla klo 13–13.45, kanava Y3
lukio/matematiikka
Työpajassa paneudutaan siihen, miten Studeon lyhyen matematiikan digitaalisia oppimateriaaleja voidaan eriyttää erilaisille oppijoille. Samalla käydään läpi, mitkä Studeon alustan toiminnot tukevat eriyttämisessä. Tervetuloa keskustelemaan eriyttämisen haasteista ja kuulemaan Studeon oppimateriaalien ja alustan tarjoamista mahdollisuuksista Studeon lyhyen matematiikan oppikirjailijalta Sissi Kangasniemeltä, joka opettaa lyhyttä matematiikkaa ja biologiaa Espoon yhteislyseon lukiossa.
Mitä sinä haluaisit kuulla työpajassa? Voit esittää kysymyksen työpajan pitäjille jo etukäteen täällä.
Tutustu lyhyen matematiikan LOPS 2021 -sarjaan täällä.
Työpaja 3: Studeo tukee kokeellisuutta klo 15–15.45, kanava Y3
lukio/fysiikka/kemia
Haluatko kuulla, miten Studeon digitaalista alustaa voi hyödyntää kokeellisissa töissä? Työpajassa käydään läpi, miten opiskelijoiden ja opettajan omat työt lisätään helposti oppimateriaaliin ja miten tehtävät ja ohjeet ohjelmisto-ohjeineen tukevat kokeellisuutta. Kuulet myös, miten kokeellisuus onnistuu suurissa ryhmissä, sijaistunnilla, etäopetuksessa tai silloin, kun välineet eivät riitä.
Studeon lukion fysiikan ja kemian digitaalisissa oppimateriaaleissa käytettävissä on mm. valmiita mittausdatoja ja ohjeita kokeiden tekemiseen. Opiskelijat pystyvät myös havainnoimaan ilmiöitä videoiduista kokeista.
Tervetuloa mukaan työpajaan kuulemaan Studeon lukion fysiikan ja kemian sarjoista ja digitaalisen materiaalin hyödyistä luonnontieteellisten oppiaineiden opetuksessa Studeon oppikirjailijalta Lea Linnalta.
Onko sinulla jotain kysymyksiä kokeellisuudesta, joita haluaisit käsiteltävän työpajassa? Voit esittää kysymyksesi jo ennakkoon täällä.
Tutustu fysiikan LOPS 2021 -sarjaan täällä.
Tutustu kemian LOPS 2021 -sarjaan täällä.
MAOLin koulutuspäivät 9.10.2021 löydät täältä.