Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Miten Studeon avulla voi opettaa sujuvammin? Kokosimme sinulle kuusi vinkkiä

Lue, miten Studeon ominaisuudet helpottavat kiireistä opettajan arkea ja auttavat opiskelijoita keskittymään oppimiseen.

Studeossa on lukemattomia opettamista ja oppimista tukevia ominaisuuksia. Kokosimme tähän artikkeliin niistä muutaman, joiden uskomme auttavan jokaista opettajaa työssään. 

1. Asettele näkymä sinulle sopivaksi: sisällöt rinnakkain tai erikseen

Voit asetella Studeon oppimateriaalin näkymän juuri itsellesi sopivaksi: tehtävät ja luvun sisältö rinnakkain tai erikseen omassa näkymässä. Näkymä on vaihdettavissa helposti yhdellä painikkeella. Sisältöjen rinnalle voi valita kätevästi myös luvun sanaston, tavoitteet, muistiinpanot tai itsearvioinnin. Opettaja voi valita sisällön viereen myös oppaan, josta löytyy lisävinkkejä opetuksen tueksi. Ei enää ylimääräistä vierittämistä!

Katso tarkemmat ohjeet ohjekeskuksesta täältä.

 

2. Digiä vai printtiä – Studeossa voit tulostaa sisällöt!

Tiesitkö, että Studeon oppimateriaaleja voi myös käyttää printtiversioina? Sisältöjä on mahdollista tulostaa sekä jakaa tulostettavina PDF-tiedostoina. Voit tehdä myös omia merkintöjä tiedostoihin ennen niiden tulostamista. PDF-toiminnosta voit valita erikseen tulostettavat alueet, kuten leipätekstin, helpotetun näkymän, tehtävät, sanaston, muistiinpanot ja paljon muita sisältöjä. Toiminnon avulla voit valita itse, miten toteutat opetustasi tai miten haluat esimerkiksi järjestää kokeen. Joustavaa, eikö totta!

Katso tarkemmat ohjeet ohjekeskuksesta täältä.

 

3. Vertaisarviointi monipuolistaa oppimista

Vertaisarvioinnin keskiössä on oppijan oman osaamisen kehittyminen. Vertaispalaute tukee jatkuvaa oppimista ja auttaa opiskelijaa tunnistamaan omat vahvuutensa ja kehittämisen alueensa. Opiskelija pääsee esimerkiksi harjoittelemaan palautteen antamista ja vastaanottamista vertaisilta sekä havainnoimaan omaa vastaustyyliään. Vertaispalaute voi parhaimmillaan myös nostattaa ryhmän ilmapiiriä ja vaikuttaa siten positiivisesti oppimiseen. Studeossa vertaisarvioinnin toteuttaminen hoituu sutjakkaasti helppokäyttöisellä työkalulla, joka arpoo vertaispalauteparit, ja vastaukset palautuvat niin opiskelijalle kuin opettajallekin nähtäville. Millaisissa tehtävissä sinä kokeilisit ryhmäsi kanssa vertaisarviointia?

Katso tarkemmat ohjeet ohjekeskuksesta täältä.

 

4. Studeon lukemisen apuvälineiden avulla tekstejä voi kääntää ja kuunnella

Opetatko monikielistä opiskelijaryhmää? Studeo tukee eri kulttuuritaustoista tulevien opiskelijoiden oppimista. Oppimateriaalien sisällöt on mahdollista kääntää eri kielille, ja sisällöt voi kuunnella puhesynteesin avulla – myös vierailla kielellä. Opiskelu omalla äidinkielellä auttaa oppimaan ja innostaa tutustumaan uusiin aiheisiin. Tekstien kääntämistä ja kuuntelutoimintoa on helppo käyttää ohjekeskuksessa olevien ohjeiden avulla.

Katso tarkemmat ohjeet ohjekeskuksesta täältä.

 

5. Digitaalinen lukutikku helpottaa tekstin lukemista ruudulta

Entä oletko tutustunut jo Studeon digitaaliseen lukutikkuun eli kohdistin-työkaluun? Sen avulla digitaalisen oppimateriaalin tekstistä saa korostettua näkyviin vain luettavat tekstirivit. Toiminnosta on hyötyä erityisesti opiskelijoille, joille ruudulta lukeminen tai pitkien tekstien hahmottaminen on haastavaa. Studeon oppimateriaalien tekstitilaa voi myös muokata helpommin hahmotettavaksi: tekstin voi suurentaa tai pilkkoa pienempiin osiin ja taustavärin voi vaihtaa silmälle sopivaksi. Toiminto auttaa erityisesti oppijoita, joilla on lukivaikeus. Tutustu lisää, miten Studeon avulla voit auttaa opiskelijoitasi oppimaan paremmin ja pärjäämään haasteidensa kanssa.

Katso tarkemmat ohjeet ohjekeskuksesta täältä.

 

6. Voit ajastaa tehtäviä ryhmälle tai yksittäiselle opiskelijalle

Tiesitkö, että Studeon oppimateriaalien Tehtävän asetuksista voit ajastaa tehtäviä niin ryhmille kuin yksittäisille opiskelijoillekin? Voit määrittää kalenterissa tehtävälle aloitushetken ja vastaukselle aikarajan. Voit kohdentaa yksittäisille opiskelijoille myös eri tehtäviä kuin muulle ryhmälle. Toiminnon avulla vapautat omaa aikaasi muihin opetustehtäviin – vaikkapa tehtävien arviointiin.

Katso tarkemmat ohjeet ohjekeskuksesta.